Masini abandonate de proprietari in mai multe zone din Zalau

Un proiect de lege care a trecut de Senat si se afla acum pe masa deputatilor prevede ca masinile care stau abandonate de mai mult de sase luni de zile sa poata fi ridicate de autoritati.
In Zalau, nu exista cartier in care sa nu gasesti masini abandonate fie pe spatiul verde, fie pe locurile de parcare.
Problema se afla si in atentia administratiei locale, care a inceput deja “vanatoarea“ de rable. Chiar daca deocamdata nu au fost date amenzi, iar proprietarii nu au fost pusi sa suporte costurile cu ridicarea masinilor abandonate, lucrurile se vor schimba in viitor.

Potrivit informatiilor primite de la reprezentantii Primariei Zalau, de la inceputul anului, inspectorii de la Directia Corp Control au efectuat verificari pentru identificarea vehiculelor abandonate sau fara stapan aflate pe domeniul public. Dupa obtinerea datelor de identificare ale proprietarilor sau detinatorilor legali de la Politia Locala Zalau, au fost notificati 26 de proprietari sau detinatori de autovehicule sa ridice de pe domeniul public autovehiculele abandonate care le apartin.
“Dupa actiunea de notificare, cele 26 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public, fara a se aplica sanctiuni contraventionale. In continuare se vor efectua verificari pe aceasta linie“, spun reprezentantii Primariei Zalau.

Primaria nu mai vrea firme private care sa ridice masinile parcate neregulamentar sau abandonate

In vederea ridicarii masinilor parcate neregulamentar sau a celor abandonate, Primaria Municipiului Zalau analizeaza varianta atribuirii acestui serviciu Societatii Transurbis. Astfel, se doreste operationalizarea acestui serviciu prin intermediul unei societati din subordinea Primariei, nu prin intermediul unei societati private. In acest sens, municipalitatea are in vedere alocarea unor resurse financiare pentru achizitia unei platforme in vederea desfasurarii acestui serviciu.
De asemenea, inainte de implementarea propriu zisa a serviciului, administratia locala sustine ca are in vedere cresterea numarului de locuri de parcare din municipiu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *