septembrie 26, 2022

Mascatii din Cluj au luat ieri pe sus 11 tineri pentru fraude cu carduri in Salaj, Cluj, Maramures, Suceava si Bucuresti

În cursul zilei de ieri, miercuri 6 iunie, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj-Napoca, au efectuat 10 perchezitii la persoane banuite de operatiuni financiare frauduloase cu carduri. Perchezitiile au fost efectuate în Cluj-Napoca si în Bucuresti, iar în urma acestora au fost ridicate sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile) si substante susceptibile a fi interzise.

rn

Din cercetari a reiesit ca, în perioada 2017 – 2018, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 si 23 de ani, din judetele Cluj, Maramures, Suceava, Salaj si din municipiul Bucuresti, ar fi efectuat operatiuni financiare frauduloase cu carduri, cauzând un prejudiciu de peste 17.000 de lei.
La finalul perchezitiilor, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, cei în cauza fiind condusi la sediul unitatii pentru audieri.
La mijlocul lunii trecute, mai exact pe 16 mai, a avut loc o ampla operatiune a DIICOT, intitulata Ziua Z, care a cuprins 28 de judete, inclusiv Salajul, fiind vizati peste 200 de suspecti pentru diverse forme de crima organizata, de la criminalitate informatica, trafic de droguri, evaziune fiscala, contrabandapama la santaj, lipsire de libertate si tentativa de omor.
De amintit si ca in 26 aprilie, trei tineri au fost retinuti de politistii salajemi pentru fraude bancare cu un prejudiciu de 120.000 de lei, infractiuni comise in judetul nostru. Tribunalul Salaj a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a celor trei tineri, de 24, 25 si 26 de ani – toti din judetul Maramures, acuzati pentru infratiuni informatice (acces fara drept la un sistem informatic, operatiuni de retragere de numerar fara consimtamantul titularului, complicitate la infractiunile prezentate).

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.