Masă sănătoasă în școli, cu produse românești

Ministrul Educației anunță lansarea programului “Masă sănătoasă în școli”. Sorin Cîmpeanu spune că programul, cu o investiție de aproximativ un miliard de euro, se va desfășura în perioada 2022-2027 și va fi gestionat împreună cu Ministerul Agriculturii.

Elevii ar urma să primească, cu prioritate, produse agroalimentare românești, inclusiv batoane nutritive bio.

Scopul acestei măsuri este de a reduce rata de abandon școlar.

Unitățile de învățământ preuniversitar vor fi selectate în cadrul programului în funcție de anumite criterii aprobate de Ministerul Educației, prioritizând școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar.

Pentru program se va constitui un grup de lucru la nivelul Guvernului, din care vor face parte Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cât privește sursele de finanțare, banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Educației, dar și din surse externe (PNRR și PNRAS). Banii vor fi folosiți pentru a acorda o masă sănătoasă în școli pentru 190.000 elevi din învățământul gimnazial, din 1.415 școli din țară.

Pe de altă parte, din septembrie 2023, în școli se va introduce în planul de învățământ disciplina “Educație pentru viață” și Modulul Educație pentru alimentație sănătoasă.

1 thought on “Masă sănătoasă în școli, cu produse românești

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.