noiembrie 29, 2022

Masa calda in scolile din Salaj se incalzeste greu

Vicepremierul, Raluca Turcan, a anuntat after-school generalizat si masa calda in scoli, finantate cu bani europeni. Anuntul after–school-ului generalizat în scolile din România si a introducerii mesei calde în clase vine la o zi dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce reduce cu cel putin 5 numarul de ore pe care elevii îl vor face în gimnaziu.

rn

Cu toate ca, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi "Masa calda in scoli" a fost lansat in urma cu trei ani, de catre Guvernul Ciolos, la noi in judet, programul a fost implementat doar la Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu", din Hida pentru un numar de 446 de elevi, conform Biroului de Presa al Inspectoratului Scolar Judetean. Nici in ce priveste after school-ul (ore dupa cursuri), la nivelul judetului nu ne putem lauda cu prea mari realizari, avand in vedere," ca doar la Scoala Gimnaziala "Porolissum" din Muncipiul Zalau, s-a implementat un program "scoala dupa scoala". Masa calda in scoli si after-school-ul, s-au dovedit doua instrumente eficace, de a creste participarea copiilor la cursuri (fapt dovedit de statisticele MEN pe 2018), iar pe baza a ceea ce ne-a fost transmis de ISJ, nu prea credem ca "prevenirea si combaterea fenomenului absenteismului si a abandonului scolar este o prioritate". Recomandarile, proiectele si activitatile, prin care cineva cauta sa-si justifice activitatea si eventual gradele obtinute, nu tin de foame. De aceea, am dori ca pentru anul viitor, sa auzim si sa scriem, ca aceste instrumente "masa calda" si "scoala dupa scoala" s-au extins la cat mai multe scoli si licee din judet.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *