Marșul pentru viață 2023

Sâmbătă, 25 martie, se va desfășura, la Zalău, Marșul pentru viață 2023: ”Viitorul este pro-viață”. În România, evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție.

Marșul pentru viață este un manifest civic, care a fost organizat pentru prima dată în SUA, acum 50 de ani. Ulterior, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.

În 20 ianuarie 2023, la Washington s-a împlinit a 50-a ediție a marșului, la care au participat circa 100.000 de adolescenți, tineri și adulti pro-viață.

”Marșul pentru viață este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.”

Lila Rose, președinta organizației Live Action, una dintre cele mai importante organizații pro-viață din lume, a spus că schimbările politice sunt de scurtă durată dacă nu apar ca urmare a unor schimbări profunde la nivel de cultură și mentalitate.

”Nu puteam avea drept ideal o lege care interzice un rău acceptat de oameni; țelul acestor organizații pentru viață este construirea unei societăți care, din dragoste și responsabilitate, îi ocrotește pe cei vulnerabili.”

În acest sens, sunt propuse măsuri concrete de sprijinire a femeilor însărcinate și a copiilor lor: înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, formarea personalului medical în vederea oferirii sprijinului necesar, acordarea unei indemnizații pentru femeile însărcinate aflate în situații precare, legiferarea adopției deschise care ar putea determina mai ușor încredințarea spre adopție, valorizarea în societate a tuturor celor implicați în adopție, sprijinirea adolescentelor însărcinate să ducă sarcina la bun sfârșit și diferite alte programe de sprijin și de protejare pentru cei aflați în cauză.

Manifestul se adresează tuturor oamenilor, de aceea demersul inițiativei este apolitic și neconfesional.

Dragi cititori, acest eveniment este un apel către umanitatea fiecăruia dintre noi. Mii de inimi bat pentru viață, iar implicarea fiecăruia dintre noi poate face diferența. Suntem datori să nu abdicăm de la responsabilitățile noastre civice, mai ales când acestea sunt pietre de temelie esențiale pentru existența noastră. Viața este darul suprem oferit de Creator, iar respectarea demnității umane este un ideal pentru care trebuie să luptăm cu toții.

Să marșăm împreună, pentru un viitor mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *