Marko i-a spus lui Boc ca UDMR este dispusa sa participe la guvernare

Presedintele UDMR, Marko Bela, i-a transmis liderului PDL, Emil Boc, intr-o discutie avuta marti la Palatul Victoria, ca formatiunea sa este dispusa sa participe intr-un Guvern capabil sa deruleze un program anticriza si a analizat cu premierul interimar situatia si alternativele existente.
“Noi am spus ca suntem deschisi catre diferite formule. UDMR este dispusa sa participe intr-un Guvern daca se intrunesc conditiile, un program potrivit si tot ce tine de solutiile anticriza. Nu am negociat insa cu Emil Boc o participare intr-un Guvern, ci am evaluat situatia, am analizat alternativele”, a declarat agentiei MEDIAFAX, la Palatul Victoria, liderul UDMR, dupa discutia cu presedintele PDL.
El a apreciat ca este firesc sa aiba loc asemenea discutii. Ieri (luni-n.r.) am discutat si cu Geoana, in mod firesc am discutat si cu Crin Antonescu. Astazi, in Consiliul permanent al UDMR, am decis ca in continuare sa incercam sa avem o colaborare stransa cu PNL si am avut o discutie si cu primul-ministru Emil Boc, presedintele PDL. Am evaluat situatia, posibilitatile”, a spus Marko.
Intrebat daca exista posibilitatea sa sustina un Guvern din care sa faca parte UDMR, Marko Bela a raspuns afirmativ. Suntem deschisi in aceasta directie. Nu am negociat insa astazi o astfel de formula. Ar fi si prematur, eu cred ca totusi asteptam anuntarea rezultatului final in mod oficial al alegerilor”, a spus liderul UDMR.
Intrebat in continuare daca UDMR este dispusa sa faca parte dintr-un Guvern PDL-PNL, Marko Bela a precizat din nou ca formatiunea pe care o conduce este deschisa catre diferite formule.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *