Liderul UDMR, Marko Bela, spune ca ar desfiinta institutia prefectului si ar inlocui-o, in ultima instanta, cu „un functionar care pur si simplu sa supravegheze legalitatea in teritoriu”.
Marko a declarat joi seara, intr-o emisiune la TVR1, ca in ceea ce priveste reforma administrativa exista doua variante: una cu trei niveluri – central, regional si judetean, sau inlocuirea judetelor cu „entitati administrative mai mari”. El a subliniat in context ca este partizanul ideii de reorganizare administrativa a tarii.
„Acest lucru ar necesita o discutie foarte serioasa intre partide. E clar ca zonele traditionale nu-si gasesc exprimarea in reorganizarea administrativa”, a precizat Marko.
Referindu-se la traseismul politic, liderul UDMR a apreciat ca acesta este in primul rand o problema a partidelor de la care pleaca parlamentarii atunci cand respectivele formatiuni ajung in opozitie. In opinia sa, traseismul politic ar putea fi rezolvat in ultima instanta prin schimbarea Constitutiei, dar crede ca o astfel de solutie nu rezolva problema de fond. AGERPRES