noiembrie 30, 2022

Mariri de salarii pentru bugetari. Proiectul vizeaza si marirea de 100% pentru o categorie de angajati

Noi completari la legea salarizarii personalului platit din fonduri publice, care acum este foarte aproape de a-si primi votul final de la deputati.
Astfel, beneficiarii acestei modificari ar putea primi in plus, la salariu, o multime de bani, potrivit proiectului de lege.
Angajatii din trei categorii care ar putea primi mariri de salariu substantiale.
Salariile stabilite pentru anul 2022 vor fi modificate pentru anagajatii din diverse functii din biblioteci si muzeele nationale.
In trecut, a mai avut loc o astfel de propunere, insa Senatul a respins-o. A fost, ce-i drept, sub o alta forma, iar cea de acum, dupa ce va primi si votul din partea deputatilor va trebui sa fie si promulgata.
Daca legea va fi promulgata in Monitorul Oficial, din 2022 vor primi mai multi bani la salariu angajatii care ocupa trei tipuri de functii din biblioteci si muzee nationale, dupa cum urmeaza: managerii, directorii generali adjuncti si directorii din biblioteci nationale sau din Biblioteca Academiei Romane, precum si cei din muzeele de importanta nationala.
Aproape 10.000 lei pentru o categorie de angajati
Pentru managerii de gradul I, cresterea va fi de 8.247 lei la 10.529 lei, prentru cei de gradul II se trece de la suma de 8.774 lei la 12.459 lei. pentru angajatii altor muzee, cei din gradul I vor ajunge la salarii de 8.243 lei, iar cei de gradul II la 9.283 lei.
Directorii generali adjuncti vor trece de la 6229 lei la 9.651 lei, iar cei de gradul II vor ajunge de la actuala valoare de 8.072 lei la 11.933 lei.
A treia categorie de angajati pentru care se doreste marirea nivelului de salarizare este cea a directorilor, iar cei de gradul I vor lua acum 9.651 lei. Cei care intra in categoria angajatilor de la "alte muzee", vor primi 8.678 lei.
Angajatii care vor primi marire salariala de 100%
In aceeasi lege, mai sunt prevazute si marirea salariilor cu un procent de 20% a angajatilor din Biblioteca Nationala a Romaniei si a Bibliotecii Academiei Romane, precum si cei care lucreaza in cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale.
Aici majorarea se doreste a fi facuta cu un procent de 100%. Va reamintim ca pentru a fi promulgata si publicata in Monitorul Oficial, aceasta lege are nevoie de votul final din partea deputatilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *