octombrie 4, 2022

Marirea punctului de pensie se amana cu un an

N-a trecut nici o saptamana de cand presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea la Sucevita ca "sunt sanse ca noua lege (Legea pensiilor – n.r.) sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 1918". 

rn

Cum se face, cum nu se face ca marti, in Parlament, acelasi Liviu Dragnea declara ca in proiectul de buget al anului viitor vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare, nu insa si legea pensiilor, despre care a spus ca nu este obligatoriu sa se aplice din 2018. Prin urmare, deoarece nu a fost adoptata, soune Dragnea, noua lege a pensiilor nu este prinsa in bugetul pe 2018.
"Ca sa vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poti sa vii decat pe legi adoptate, nu poti sa prezumi ca peste un an sau peste o luna va fi adoptata o lege. Am discutat despre asta, ca legea pensiilor nu este obligatoriu sa-si faca efectele financiare in 2018", a spus Dragnea.
Asta ar insemna ca pensionarii care au ravnit la marirea pensiei cat de cat mai au de asteptat un an, chiar daca majorarea pensiilor a fost cuprinsa in programul de guvernare.
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a incercat sa linisteasca milioanele de pensionari romani, dupa anuntul socant facut de presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit caruia legea pensiilor nu se mai aplica din 2018, ci din 2019.
"Eu am calculat in ultima luna ceea ce a anuntat domnul Dragnea astazi. De anul viitor se aplica punctul de pensie care este 1.100 de lei, de la 1 iulie 2018. Dupa ce se va face recalcularea la fiecare pensie in parte. Asta este de durata. Dureaza un an si ceva. Depinde cand este pregatita Casa de Pensii. Iar in 2019 legea se va aplica cu tot cu corectii. Nu am spus niciodata ca aceste corectii se vor face mai repede de 2019. Asta nu inseamna ca anul viitor nu vor creste pensiile romanilor", a spus ministrul Muncii.
In proiectul Legii pensiilor se prevede o majorare a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei de la 1 ianuarie 2018. Si tot atunci se prevede majorarea pensiei minime de 520 de lei la 620 de lei. Iata ca Olguta Vasilescu da un nou termen, cel de la 1 iulie 2018. Cat e de veridica aceasta poveste vom vedea din vara viitoare.

rn

Cei peste 70.000 de salajeni pensionari
primesc o pensie medie de 899 de lei

rn

Cert este ca cei peste 70.000 de pensionari salajeni au asteptat cu sufletul la gura Legea pensiilor, in special cei 11.242 de pensionari cu pensia minima de 520 de lei. Alti 12.098 de salajeni au o pensie intre 521 de lei si 1.000 de lei. Pensia medie in judetul Salaj este de 899 de lei. Marirea cuantumului pensiei cu 100 de lei ar fi fost pentru ei o gura de oxigen. Dar daca n-a vrut Dragnea si partidul pe care il conduce… N-au vrut, pentru ca sacul e gol. Nu peste mult timp nu vor fi bani nici de pensii. E rezultatul maririi exagerate a salariilor la unele categorii de bugetari (in special cei din administratie, cu sustinere politica), este rezultatul oferirii de pensii speciale, e rezultatul unui program de guvernare gandit doar pentru campania electorala, pentru a pune mana pe putere, pe resurse.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.