Presedintele Aliantei „Sed Lex”, Vasile Marica, a declarat, marti, dupa intalnirea Grupului de lucru de la Ministerul Muncii ca legea unitara de salarizare va avea aplicabilitate abia din 2021 si ca se asteapta ca, de saptamana viitoare, sa inceapa „incaierarea” intre categoriile de bugetari.
Marica a precizat ca, in acest moment, „este o harmalaie generala, iar de saptamana viitoare va incepe incaierarea”. Presedintele „Sed Lex” a spus ca, pana acum, a fost doar o „tatonare”, fiecare categorie definindu-si pozitia, iar acum va incepe sa si-o apere. „Toti sunt foarte importanti, deci o sa inceapa incaierarea”, a spus Marica. In opinia sa, guvernantii sunt in campanie si evita sa recunoasca faptul ca aceasta lege nu va putea fi aplicata din 2013, iar din estimarile facute pana acum de sindicalisti, legea ar putea avea aplicabilitate abia din 2021.
Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat, in 22 aprilie, pentru MEDIAFAX ca, incepand cu 1 ianuarie 2013, va fi aplicabila noua grila de salarizare in sistemul bugetar, precizand ca nu a fost avansata o alta data de aplicare a noii grile.