ianuarie 29, 2023

Marica: Guvernul renunta la masura disponibilizarii a 20% din angajatii administratiei centrale

Presedintele Aliantei “Sed Lex”, Vasile Marica, a declarat, miercuri, la finalul discutiilor de la Cotroceni, ca Guvernul a garantat ca se va renunta la masura disponibilizarii a 20% din angajatii din administratia centrala, dupa ce impreuna au gasit solutii pentru salvarea locurilor de munca.

“Am convenit ca nu este o cifra realista 20% si am gasit impreuna alte solutii pentru salvarea locurilor de munca si la intalnirea cu primul ministru a fost de acord si domnul presedinte ca anumite sporuri sa fie eliminate pentru a face economii”, a spus Marica.

El s-a referit la faptul ca alte beneficii si cheltuielile privind comisiile de concurs trebuie eliminate.

Marica a amintit ca in administratie sunt singurele categorii de personal care nu au drept la alte surse de venituri.

Guvernul a decis, joia trecuta, sa reduca cu 20% numarul de posturi din administratia publica centrala, reprezentand ministere si agentii guvernamentale, fara ca decizia sa afecteze angajatii din intregul sistem bugetar.

Reducerea cu 20% a numarului de posturi din administratia centrala, decisa de Guvern, presupune desfiintarea a 1.500-2.000 de locuri de munca, reprezentand putin peste 0,1% din numarul total al salariatilor din sectorul bugetar, care se ridica la aproape 1,5 milioane posturi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut