Maria Cristea, fostul purtător de cuvânt de la IPJ Sălaj, dată ca exemplu de solidaritate de către MAI

Maria Cristea, fost purtător de cuvânt al IPJ Sălaj, în prezent ofițer la Inspectoratul General de Imigrări București, a impresionat conducerea Ministerului de Interne prin gesturile sale menite să ajute persoanele care suferă de cancer.

De ani de zile, Maria își donează părul pentru ca acesta să fie folosit la crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu afecțiuni din sfera oncologică.

“Nu este o schimbare de look! Pur și simplu, Maria vrea să ajute! Cu gândul de a aduce un zâmbet pe chipul unei femei, de ani buni, Maria își donează părul. Acesta este folosit la crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu afecțiuni oncologice. Pierderea părului cauzată de tratamentele specifice afecțiunilor oncologice constituie, din punct de vedere psihic, încă o încercare pentru persoanele care trec prin așa ceva”, spun reprezentanții MAI pe pagina oficială.

Maria a început să își doneze părul în 2017, când a donat o codiță de 34 de centimetri, apoi, în septembrie 2019 a donat-o pe cea de-a doua care a avut 28 de centimetri, iar în luna februarie 2022 a decis să fac din nou acest gest, donând o codiță de 36 de centimetri. Acum este a patra donare pe care o face sălăjeanca.

“Își va lasa iar părul să crească și va face din nou acest gest, un gest care poate părea mic la o primă vedere… dar care contează enorm! Felicitări pentru inițiativă, Maria! Suntem convinși că ai contribuit din plin la redarea zâmbetului pentru multe femei!”, este mesajul MAI.

“Cu gândul de a aduce zâmbetul pe chipul unei femei, de ani buni, inspectorul principal de poliție Maria Cristea s-a alăturat Campaniei <Vieți Împletite>, demarată de Fundația Renașterea, care are ca scop crearea de peruci pentru femeile diagnosticate cu afecțiuni oncologice. Maria nu s-a gândit la o schimbare de look, pur și simplu vrea să ajute! Când vine vorba de păr, orice femeie știe că 20 de centimetri, minimul pe care îl poți dona, nu este doar o cifră. Podoaba capilară este un simbol al frumuseții, iar pierderea părului cauzată de tratamentele specifice afecțiunilor oncologice constituie, din punct de vedere psihic, încă o încercare. Donează păr! Redă zâmbetul pe chipul unei femei!”, este mesajul pe care l-a transmis și Biroul Informare și Relații Publice din cadrul Poliției Române.

Gestul sălăjencei a fost apreciat de sute de persoane, în mediul online.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *