septembrie 30, 2023

Marea Neagră „fierbe”. Apa mării va ajunge la 28 de grade

0

cof

Un nou val de caniculă a cuprins România, iar meteorologii anunță că apa Mării Negre de pe litoralul românesc ”fierbe”, cu temperaturi mari prognozate pentru următoarele zile.

De exemplu, joi, 24 august, apa mării va ajunge la 28 de grade în Mamaia și 26 de grade în Vama Veche.

”Marea Neagră ”fierbe” la temperaturi de 28..26°

Valori termice prognozate pentru Joi, 24 Aug.

28 grade Gura Portiței

28 grade Mamaia

26 grade Costinești

26 grade Neptun

26 grade Vama Veche”, scrie pe Facebook Meteoplus.

Aceste temperaturi vin la scurt timp după ce a avut loc fenomenul de upwelling. La sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, apa mării a avut valori de 13…18 grade, cu mult sub normalul perioadei.

”În perioada 23 iulie – aproximativ 10 august, ca urmare a fenomenului de “upwelling” curenții marini au adus apă extrem de rece din adâncime spre țărm. Astfel, temperatura apei mãrii a avut valori de 13…18 grade, cu mult sub normalul perioadei”, a mai scris Meteoplus.

Vremea în 24 august

Vremea va fi caldã, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 şi 23 de grade. Cerul va fi temporar noros, cu precãdere ziua, când, trecãtor vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de vânt cu aspect de vijelie, posibil grindinã.

Temperatura apei mãrii va avea valori de 26…..28 de grade.

Sursa informațiilor: ziare.com

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut