septembrie 21, 2023

Marea groapă de gunoi de la Dobrin a primit aprobarea Consiliului Judeţean

0

Studiul de fezabilitate pentru proiectul sistemului de management integrat al deşeurilor in Sălaj a fost finalizat, in sfarşit, după trei ani, şi aprobat ieri de consilierii judeţeni.
Consilierii judeţeni au aprobat in cadrul şedinţei de ieri studiul de fezabilitate pentru proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor in judeţul Sălaj”. Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc a precizat că aprobarea studiului de fezabilitate, finali-zează după o perioadă de trei ani demersul acestui proiect pentru a putea fi inaintat Uniunii Europene pentru aprobare şi pentru obţinerea finanţării. Obiectivul principal al proiectului, a cărui valoare este de peste 34.000.000 de euro,este să sprijine dezvoltarea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide in Sălaj, finanţat din Fondurile Europene de Dezvoltare Regională. Prin acest proiect se are in vedere construirea Centrului de management integrat al deşeurilor in localitatea Dobrin, pe o suprafaţă de aproape 200.000 de metri pătraţi, care va cuprinde un depozit ecologic cu două celule, o staţie de sortare, una de tratare mecanico-biologică şi o staţie de epurare. Se vor construi şi dota trei staţii de transfer, la Crasna pe o suprafaţă de 6966 metri pătraţi, la Sinmihaiu Almaşului pe 6024 de metri pătraţi şi in localitatea Surduc pe o suprafaţă de 5990 metri pătraţi. Către Centrul de management integrat se vor construi drumuri de acces spre Dobrin pe o lungime de 2100 de metri, iar către staţiile de transfer, 1200 de metri spre Crasna, 1780 de metri spre Sinmihaiu Almaşului, iar spre Surduc, drumul de acces construit va avea o lungime de 1100 de metri. De asemenea, in proiect este prevăzută inchiderea depozitelor neconforme din mediul urban din Zalău, respectiv cel din localitatea Crişeni, Cehu Silvaniei, Jibou şi Şimleu Silvaniei.
Potrivit proiectul de hotărare aprobat de consilierii judeţeni in şedinţa de ieri, terenurile aferente investiţiilor au fost date in administrarea Consiliului Judeţean Sălaj prin hotărarile Consiliilor locale Crasna, Dobrin, Sinmihaiu Almaşului şi Surduc, pe raza cărora va fi realizat proiectul.
Fiind vorba de un proiect major, şi cu o anumită sensibilitate, a menţionat Tiberiu Marc, după selectarea zonelor de deşeuri pe baza unor studii şi vizionări a terenurilor, s-au realizat dezbateri publice cu cetăţenii din localităţile respective pentru explicarea necesităţii acestui proiect.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut