Marcel Boloș – propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

Marcel Boloș este propunerea liberalilor pentru a ocupa postul de ministru al Digitalizării. Decizia a fost anunțată de liderul PNL, Florin Cîțu. „Are toată susținerea PNL pentru un mandat de succes”, a declarat șeful liberalilor.

Funcția a devenit vacantă ca urmare a demisiei lui Florin Roman.

Marcel Boloș are 53 de ani și este din Oradea. A lucrat mai mulți ani la Primăria Oradea, apoi a fost director executiv în Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională a Primăriei Oradea. A ocupat, pe rând, funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în timpul guvernului condus de Dacian Cioloș, director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, din noiembrie 2019 până în decembrie 2020.

Marcel Boloș este și profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității din Oradea.

În prezent, este consilier onorific al premierului Ciucă în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

Fostul ministru al Digitalizării, Florin Roman, și-a anunțat luna trecută demisia, într-un mesaj publicat pe Facebook, după ce a fost implicat într-un scandal referitor la studiile sale. El a fost acuzat că a trecut în CV că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, dar rectorul Daniel David a arătat că Florin Roman nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității.

About Author

One Reply to “Marcel Boloș – propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *