MApN recrutează maiștri militari, subofițeri și rezerviști

Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, continuă campania de recrutare a celor interesați să se înscrie pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor, dar și pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Data până la care se mai pot face înscrierile este 24 iunie.

Pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor se pot înscrie atât elevii care sunt înscrişi la examenul de bacalaureat, cât şi absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2022.

Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada absolvirii examenului de bacalaureat.

Candidații pentru subofiţeri – armele auto, geniu și tancuri trebuie să aibă permis de conducere auto valabil, categoria B și C.

Înscrierea se poate face online la https://www.recrutaremapn.ro sau personal, la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj.

Pentru maiștri militari sunt disponibile 449 de locuri. La Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” din Piteşti (2 ani) sunt 88 de locuri; la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (2 ani) sunt disponibile 110 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral I. Murgescu” din Constanţa, judeţul Constanţa (2 ani) are 101 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (2 ani) dispune de 105 locuri;Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică “Gheorghe Lazăr” din Chitila, judeţul Ilfov (2 ani) are 45 de locuri.

Pentru subofițeri, sunt 731 de locuri. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” din Piteşti (1 an) are 417 de locuri; la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (1 an) sunt 60 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (1 an) are 158 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică “Gheorghe Lazăr”din Chitila, judeţul Ilfov (1 an) dispune de 96 de locuri.

Pentru rezerviști voluntari sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).

Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, dacă optează pentru cadre militare rezerviști voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri), respectiv între 18 și 50 de ani, dacă optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari.

Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Pentru mai multe informații, personalul interesat este rugat să se adreseze Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, str. Lt.col. Pretorian, nr. 30, Zalău, telefon 0745511616.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.