Manifestările dedicate Zilei Naționale aduc evenimente multe dar și restricții

  • Pietonala va fi plină de activități organizate de instituțiile de Cultură și ADI Țara Silvaniei
  • Șantierele din centru se închid două zile
  • Traseul autobuzelor se modifică
  • Se deviază circulația
  • Se închid parcările de la Galerii și Platou

De 1 Decembrie, vor avea loc o serie de evenimente care vin să completeze programul manifestărilor dedicat Zilei Naționale.

Consiliul Județean Sălaj și instituțiile de cultură subordonate – Muzeul Județean de Istorie și Artă, Biblioteca Județeană ”I.S. Bădescu” Sălaj, Centrul de Cultură si Artă – invită sălăjenii de toate vârstele să marcheze Ziua Națională a României printr-o serie de activități organizate de 1 Decembrie la Zalău.

Zona pietonală din fața Muzeului va fi gazda activităților între orele 13.30 și 16.00.

”Ateliere de creație și caligrafie, puzzle-uri tematice, jocuri de cultură generală și expoziția foto-documentară “Istoria Zilei Naționale a României” sunt doar câteva dintre surprizele pregătite cu această ocazie de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. La standurile pregătite de Biblioteca Judeţeană “I.S. Bădescu” Sălaj, doritorii vor putea explora tradițiile românești de ieri și de azi, bucurându-se de cultura noastră autentică.

Nu vor lipsi nici momentele artistice, asigurate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Astfel, îi vor încânta pe cei prezenți Ansamblul folcloric “Meseșul”, tenorul Sergiu Chirilă, cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii și Ansamblul “Mugur, mugurel”. Evenimentul va fi completat de un mic târg cu produse locale, precum și de atelierele de meșteșuguri tradiționale organizate de ADI Țara Silvaniei. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună Ziua Națională a României! ”, este invitația lansată de administrația județeană.

Parada presupune restricții și modificări de trasee TUZ

La Zalău, manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor avea loc vineri, 1 Decembrie.

Începând cu ora 12.00, se vor depune jerbe la bustul lui Iuliu Maniu, iar de la ora 12.30 va avea loc parada militară pe bulevardul Mihai Viteazul, în zona magazinelor Galeriile Meseș. În vederea bunei desfășurări a manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice în municipiul Zalău, prin avizul nr. 25/21.11.2023, a impus măsuri și restricții de circulație.

Joi, 30 noiembrie 2023, circulația rutieră va fi blocată între orele 8.00-10.30, pentru repetiția generală pregătitoare, Sectoare de drum cu trafic restricționat sunt Bulevardul Mihai Viteazu, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu; strada Gheorghe Doja, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu strada Mihai Eminescu (sensul de coborâre); strada Corneliu Coposu, de la intersecția cu strada Andrei Șaguna, până la intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu; strada Gheorghe Lazăr, de la magazinul de mobilă Altana Son, până la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu; intersecția str. 9 Mai cu Piața 1 Decembrie 1918, până la ceas.

De asemenea, va fi restricționat accesul din parcarea aflată în spatele blocurilor Galeriile Meseș, la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu, prin dirijarea acestora prin parcarea aflată în fața Bl A96, dar și din strada Crișan, strada Horea spre Bulevardul Mihai Viteazu.

Vineri, 1 Decembrie, circulația rutieră va fi blocată între orele 10.00-15.00. Sectoarele de drum pe care se aplică sunt Bulevardul Mihai Viteazu, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu; strada Gheorghe Doja, de la intersecția cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecția cu strada Mihai Eminescu (sensul de coborâre); strada Corneliu Coposu, de la intersecția cu strada Andrei Șaguna, până la intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu; strada Gheorghe Lazăr, de la Magazinul de mobilă Altana Son, până la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu; intersecția str.9 Mai cu Piața 1 Decembrie 1918, până la ceas.

Rămân valabile și pentru vineri restricțiile privind accesul din parcarea aflată în spatele Blocurilor Galeriile Meseș la ieșirea pe Bulevardul Mihai Viteazu, prin dirijarea acestora prin parcarea aflată în fața Bl A96, precum și Restricționarea accesului din strada Crișan, strada Horea spre Bulevardul Mihai Viteazu.

În funcție de constatările rezultate după defășurarea repetiției generale din data de 30 noiembrie, dacă situația o va impune, pentru data de 1 Decembrie 2023 se va permite extinderea restricționării circulației .

Începând de joi, de la ora 8,00, până vineri la ora 16.00, va fi blocat accesul la parcarea din faţa Galeriilor Meseș, pentru montarea scenei.

Parcarea adiacentă Platoului din centru va fi eliberată începând cu ora 8.00 a zilei de 1 Decembrie.

”În intervalul în care s-a avizat blocarea circulației rutiere se va devia de către SC Transurbis SA transportul public local de persoane. În intervalul în care s-a avizat blocarea circulației rutiere se vor comuta semafoarele pe culoare galben intermitent în intersecțiile afectate de blocarea circulației. Pe toată perioada desfășurării evenimentului se va asigura prezența asistenței medicale de către Serviciul de Ambulanță Sălaj. Organizatorii vor conveni împreună cu Poliţia municipiului Zalău şi Inspectoratul de Jandarmi Jud. Sălaj măsurile ce se impun. În perioada 30.11.2023 – 01.12.2023, ora 16.00, se vor suspenda lucrările de șantier executate în perimetrul în care a fost avizată adunarea publică. Constructorul va pune la dispoziție organizatorilor, șantierul în condiții de siguranță a participanților”, se mai arată în decizia Comitetului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *