Mandatul de consilier local al liberalului Breje a fost validat de Judecătoria Zalău

1

Claudiu Breje, jurist la Compania de Apă, va fi noul reprezentant al PNL în Consiliul Local Zalău, după demisia lui Alexandru Bora.

Mandatul liberalului a fost validat vineri de Judecătoria Zalău, umând să depună jurământul în Consiliul Local după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.

”Tip solutie: Admite cererea. Solutia pe scurt: Validează mandatul supleantului domnului BREJE CLAUDIU, ales în calitate de consilier local din partea Partidului Naţional Liberal în cadrul Consiliului local al Municipiului Zalău în urma alegerilor locale din 27.09.2020. Prezenta hotărâre se comunică de îndată Prefectului judeţului Sălaj şi Secretarului general al Municipiului Zalău. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Zalău. Pronunţată azi, 17.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre cameră consiliu  1054/2022  17.06.2022”, se arată pe portalul Judecătoriei Zalău.

Claudiu Breje a ocupat locul 8 pe lista candidaților PNL pentru Consiliul Local Zalău. Este jurist la Compania de Apă Someș, este căsătorit și are trei copii, așa cum se prezenta în campania electorală pentru alegerile locale din septembrie 2020. Tot atunci spunea că s-a înscris în competiția electorală pentru Consiliul Locale pentru că vrea să implementeze la Zalău modelele administrației locale din Cluj sau Oradea.

Breje ajunge acum consilier local după demisiile altor doi liberali care au ocupat funcția de consilier local însă au demisionat: Dorel Labo și Alexandru Bora. Labo a fost candidat pe locul 6, iar Bora pe locul 7.

După Labo, și Bora a plecat la Patrimoniul județului

Liberalul Dorel Labo, fost candidat pentru funcția de primar al Zalăului și fost viceprimar, a demisionat din Consiliul Local după doar opt luni de reprezentare a alegătorilor în administrația locală. Alexandru Bora a rămas puțin mai mult decât Labo, un an și o lună.

Practic, motivele demisiei celor doi liberali sunt aproximativ identice. Plecarea lui Dorel Labo din CL Zalău după doar opt luni a fost cauzată de câștigarea funcției de director de Patrimoniu la Consiliul Județean Sălaj, în luna mai 2021, funcție publică incompatibilă cu cea de consilier local.

După modelul lui Dorel Labo, și Alexandru Bora a demisionat din funcția de consilier local motivul demisiei fiind câștigarea, la începutul lunii iunie, a concursului pentru ocuparea unei funcții publice în cadrul Direcției Patrimoniu a Consiliului Județean Sălaj.

Informația privind consursul și ocuparea funcției de către Alexandru Bora a fost confirmată de Biroul de presă al Consiliului Județean Sălaj. Deci, Dorel Labo îi va fi șef lui Bora, ambii devenind funcționari în cadrul administrației județene.

Consilierii locali ai Municipiului Zalău au constatat marți, 14 iunie, în ședință extraordinară, încetarea mandatului de consilier local înainte de termen a liberalului Alexandru Bora, în urma demisiei acestuia.

În cadrul aceluiași proiect de hotărâre s-a declarat vacant și locul ocupat de Bora în Consiliul Local. Demisia liberalului a fost înregistrată la Primăria Zalău în data de 7 iunie cu numărul 45702.

1 thought on “Mandatul de consilier local al liberalului Breje a fost validat de Judecătoria Zalău

  1. Mult e dulce și frumoasâ…viața de bugetar. Cei doi au fost “prosperi” oameni de afaceri, dar le-a fâcut cu ochiul partidul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut