Mâncare ”ca-n lagăr”, cu carne stricată și viermi, la cantina Academiei de Poliție

Mâncare ”ca-n lagăr”, cu carne stricată și viermi, la cantina Academiei de Poliție

Sindicatul Europol a anunțat, joi seara, că a sesizat autoritățile după ce, în mâncarea oferită studenților, s-au găsit viermi, iar carnea oferită acestora ar fi fost alterată.

Reprezentanții polițiștilor reclamă ”bătaia de joc” la care sunt supuși studenții de la Academia de Poliție, la doar două zile după ce câteva zeci de viitori ofițeri au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă. După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.

În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă „mâncare”, ce se aseamănă cu lăturile. Acum poate veți înțelege de ce i s-a vândut gogoși viceprim-ministrului Predoiu cu privire la „beneficiile” militarizării Academiei de Poliție. De fapt scopul celor din linia doi a MAI este de a băga pumnul în gură studenților și de a nu mai ieși mizeria la suprafață. Am sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca cel din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”, scrie sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

Trebuie precizat faptul că la Academia de Poliție acced anual sute de tineri care-și doresc performanță în Afaceri Interne, fiind admiși în baza unor examene riguroase, pentru care investesc timp, bani în pregătire și speranța unei cariere de succes. Inclusiv din Sălaj dau examen și reușesc să finalizeze studiile în Academie, chiar cu rezultate de excepție, foști elevi olimpici în gimnaziu sau liceu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *