Managerul Spitalului Orășenesc Jibou, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Managerul Spitalului Orășenesc Jibou, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Florin Secureanu, medic balneolog și manager al Spitalului Orășenesc Jibou, a fost condamnat, luni, 8 mai, la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

Judecătorii Curții de Apel București au decis să-i aplice o pedeapsă mai ușoară decât cea pronunțată inițial de Tribunalul București, de 5 ani și 10 luni de închisoare.

“În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpații Secureanu Florin Adrian si Tănase Ionuț Valentin împotriva sentinţei penale nr.375 din data de 14.04.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 24936/3/2020. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond: Descontopește pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului Secureanu Adrian Florin și repune în individualitatea lor pedepsele componente. (…)dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (7 acte materiale – faptă din perioada 27.11.2009 – 19.12.2013 în legătură cu plățile efectuate către SC MEDICAL PROVIDER SRL) (…) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. (…) dispune încetarea procesului penal față de inculpatul Secureanu Adrian – Florin pentru săvârșirea infracțiunii de de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată (6 acte materiale – faptă din perioada 23.05.2012 – 09.11.2012 în legătură cu plățile efectuate către PFA STAN SORIN) (…) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin, urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni închisoare sporită cu 11 luni închisoare, în final pedeapsa principală de 3 ani si 8 luni închisoare în regim de detentie şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal pe o durată de 2 ani. (…) obligă inculpații Secureanu Florin Adrian și Tănase Ionuț Valentin la plata în solidar către partea civilă Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a sumei de 140 378,22 lei, reprezentând prejudiciu pentru fapta descrisă la pct. 3 din rechizitoriu. Constată ca din suma de 140 378,22 lei, inculpatul Tănase Ionuț Valentin a achitat suma de 10.000 lei la data de 17.01.2022. Mentine celelalte dispozitii ale sentinței penale atacate. (…) respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva aceleiași sentințe penale”, prevede hotărârea definitivă pronunțată, luni, de Curtea de Apel București.

Fost director al Spitalului Malaxa din capitală, acum manager al Spitalului Orășenesc Jibou, medicul Florin Secureanu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, dar acesta a atacat sentința cu apel.

Florin Secureanu a fost trimis în judecată în septembrie 2020, fiind acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Odată cu Secureanu a fost trimis în judecată și Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de medicul balneolog.

Medicul balneolog Florin Secureanu a apărut la Jibou în 2019, după ce a fost managerul Spitalului Malaxa din București peste 10 ani. În luna mai 2022, pentru că nu exista o sentință definitivă pe numele său, s-a putut înscrie la concursul organizat pentru postul de manager al Spitalului Orășenesc Jibou, concurs pe care l-a și câștigat. A fost singurul candidat care a trecut de proba scrisă, din cei trei participanți.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *