septembrie 28, 2023

Începând de luni, 24 iulie, de la ora 08.00, unitatea mobilă de la Institutul Oncologic din Cluj Napoca va fi prezentă la Jibou, la Casa de Cultură Orășenească, pentru efectuarea de mamografii gratuite.

Se pot testa femeile cu vârsta între 50-69 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar, nu sunt însărcinate sau nu alăptează, nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni, au domiciliul/viza de flotant în regiunea Nord-Vest.

Mamografiile se efectuează pe bază de programare, la numărul de telefon 0758 621 395, în intervalul orar 8:00-16:00.

Testările gratuite pot fi făcute la Jibou în perioada 24-28 iulie.

Institutul Oncologic Prof. Dr. “Ion Chiricuţă̆” Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat un program regional de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân. Proiectul are o valoare de peste 38 de milioane de lei și este finanțat din bani europeni.
Acesta este primul proiect de screening populațional organizat al cărui obiectiv este acela de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional și se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Vest.

În regiunea Nord Vest, respectiv județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vor fi
testate un număr de 27.000 de femei cuprinse în grupul țintă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut