Mamele studente vor primi o indemnizatie lunara de 600 lei

Deputatii au decis, marti, ca mamele studente la zi sau care au peste 18 ani si urmeaza cursuri postliceeale sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum de 600 de lei, Camera aproband, astfel, modificarea OU privind sustinerea familiei pentru cresterea copilului.
Deputatii au apreciat ca proiectul de lege, votat si de Senat, anul trecut, elimina discriminarile din sistem si nu ingreuneaza bugetul, pentru ca astfel de cazuri sunt putine, aratand ca, in ultimii trei ani, au fost pana in treizeci de cazuri de mame studente la cursurile de zi. Dezbaterile generale au provocat si dispute intre Aura Vasile (PSD) si Mircea Toader (PDL) pe tema punctului de vedere al Guvernului fata de proiectul de lege.
Toader a spus ca ar trebui asteptat si punctul de vedere al Executivului, in timp ce Vasile a apreciat ca “Parlamentul nu este condus de Guvern” si nu este interesata de opinia Guvernului pe tema unui proiect social, care este sustinut de grupul parlamentar al PSD-PC.
Deputatul PNL Cristina Pocora, presedinta subcomisiei parlamenatre pentru drepturile copilului, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca prin proiectul de lege se va acorda o indemnizatiede 600 de lei mamelor care sunt studente la cursurile de zi sau care au peste 18 ani si urmeaza cursurile postliceeale. Proiectul de lege a fost adoptat de deputati cu 227 de voturi “pentru”, un vot impotriva si patru abtineri. Dupa adoptare, deputatul UDMR Kerekes Karoly le-a urat succes parlamenatrilor in campania electorala.
Tot marti, deputatii au adoptat o initiativa legislativa care stabileste ca mamele de gemeni sau de tripleti sa primeasca suma de 600 de lei pentur fiecare dintre copii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *