Maine va fi greva in Primaria Zalau

 Sindicaliștii din administrația publica locala au anunțat ca mâine (marți 12 iulie) vor face greva pe parcursul întregii zile la nivel național, dupa ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creșterea salariilor au eșuat.

Potrivit lui Laurențiu Ghiuruțan, vicepreședintele sindicatului Civitas din Primaria Zalau și scretar al Cartel Alfa – Filiala Salaj, funcționarii Primariei din Zalau vor fi mâine în greva pe parcursul întregii zile. El aprecizat însa ca 30 la suta dintre serviciile primariei vor funcționa. Este vorba desprea serviciile de urgența, cele de eliberare a certificatelor de naștere, de cununie și de deces.
Alte cinci primarii din județ vor intra și ele în greva de o zi, repectând regimul de urgența. Este vorba de primariile din Hereclean, Vîrșolț, Pericei, Chieșd și Mirșid.
“Daca Guvernul nu va satisface cererile sindicaliștilor, pe data de 19 iulie vom intra în greva pe durata nelimitata”, ne-a mai spus Ghiuruțan.
Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație au avut sâmbata negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii. Dupa aproape opt ore de discuții, sindicaliștii susțin ca nu s-a ajuns la un consens.
Sindicaliștii susțin ca salariații din administrația publica locala din România reprezinta cea mai slab platita și discriminata categorie de salariați din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe luna).
La data de 5 iulie, sindicaliștii din administrația publica, inclusiv din primariile salajene amintite mai sus, au intrat în greva timp de o ora.

Funcționarii vor salari cu 25 la suta mai mari, bani de mâncare și vouchere de vacanța

Protestatarii cer majorarea salariilor de baza ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publica locala cu 25 la suta și acordarea normei de hrana pentru toți salariații din administrația publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminarile dintre salariații care primesc și cei care nu primesc norma de hrana. Totodata, solicita ca salariații din administrația publica locala sa beneficieze de vouchere de vacanța.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *