septembrie 30, 2022

Maine se dezbate si se voteaza in Parlament motiunea de cenzura ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”

Motiunea de cenzura initiata de PNL si sustinuta de USR si PMP împotriva Guvernului Dancila a fost citita ieri dupa masa în plenul Parlamentului, urmând ca maine, miercuri 27 iunie, sa fie dezbatuta si votata.

rn

Opozitia a depus în 20 iunie motiunea de cenzura împotriva Guvernului, intitulata ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”.
“Daca majoritatea PSD-ALDE, cu liderii pe care îi are, în campania electorala ar fi spus ca vor guverna pentru infractori si ca prim-ministru va fi doamna Viorica Dancila, cu siguranta nu ar mai fi primit acest vot. Doamna Dancila nu poate sa ofere altceva în calitate de prim-ministru decât sa execute ordinele domnului Liviu Dragnea. Odata îndepartata din fruntea Guvernului, tot arsenalul de putere construit în mod bolnavicios de catre domnul Dragnea (…) se va destrama si vom putea ajunge în situatia de a da României un Guvern care sa guverneze în interes public, nu în interesul unor infractori”, a spus prim-vicepresedinte PNL, Raluca Turcan.
La rândul sau, presedintele USR, Dan Barna, afirma ca actualul Guvern este “cel mai prost” de la Revoltie si un Guvern care “ne face de râs”.
“În realitate, în momentul de fata România are cel mai prost Guvern pe care l-a avut dupa anii 90. Nu este niciun dubiu, pornind de la premierul Dancila, mergând la domnul Andrusca (ministrul Economiei – n.r.), la domnul sova (ministrul Transporturilor – n.r.), care ne explica faptul ca autostrazile vor aduce saracie si subdezvoltare în România (…) Este un Guvern cu care PSD-ului îi este rusine. Am întâlnit multi membri PSD care vorbesc cu jena despre ministrii pe care îi au în diverese pozitii (…) De aceea avem încredere ca, dincolo de semntaruile pe care le-am strâns penetru aceasta motiune, si din majoritatea PSD sunt oameni care vor avea macar în acest ultim ceas responsabilitatea guvernarii României, nu doar aceea tragica de a fi avocati asumati de casa ai lui Liviu Dragnea” a spus liderul USR.
Presedintele PMP, Eugen Tomac, a explicat si el ca motiunea de cenzura le ofera posiilitatea celor din PSD “sa se racoreasca” si sustine ca, daca voteaza motiunea, premierul Dancila va fi trimisa acasa, “unde îi este locul”.
Pentru ca motiunea sa treaca, iar Guvernul sa cada, sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.