Mâine se anunţă ultimele decizii privind începerea şcolii în Sălaj

0
835

După ce astăzi conducerea Inspectoratului Şcolar a participat la o videoconferinţă cu conducerea Ministerului Educaţiei, iar mai apoi la o întâlnire on-line cu directorii de şcoli, inspectorul general şcolar Vasile Bulgărean va anunţa, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă, deciziile la nivel local privind începerea şcolii în Sălaj.

Preşedintele Klaus Iohannis declarase, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

„Pentru fiecare şcoală în parte, Comandamentul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul ‘verde’, asta însemnând că toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei – ‘roşu’, când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online; sau scenariul ‘galben’, scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online”, a explicat Iohannis.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat la rândul ei că programul elevilor la şcoală va fi unul normal, cu ora de curs de 45 sau 50 de minute, menţionând că se ia în calcul realizarea circuitelor în cadrul unităţilor de învăţământ la venirea copiilor, după modelul aplicat la examenele naţionale.

„Ora va dura ca şi până acum, fie 45 de minute, fie 50 de minute. Programul este normal, însă luăm în calcul ca venirea copiilor la şcoală să se facă în aşa fel încât să nu se întâlnească unii cu ceilalţi, exact aşa cum am făcut şi la examenele naţionale, să se realizeze şi acele circuite în cadrul unităţilor de învăţământ. Deci, ne preocupă sănătate şi siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice”, a afirmat Anisie.

Ministrul a anunțat că, până pe 12 august, toate școlile trebuie să ştie exact ce nevoi au şi de ce personal mai au nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.