MAIFEST, la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”

0
577
Credit foto: Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău

Curtea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu” a devenit ~scena~ neîncăpătoare pentru micii artiști din clasele 0-VIII care au sărbătorit prin muzică și dans MAIFEST joi, 12 mai, sărbătoarea primăverii, aflată la cea de-a 22-a ediție.

Dealtfel, unitatea de învățământ este singura școală gimnazială din județ care are clase cu predare în limba germană, ceea ce face din MAIFEST evenimentul întregii comunității germane din județul Sălaj.

Începând cu orele 11.00, curtea lui ”Mihai Eminescu” s-a umplut de culoare și de glasuri senine de copii, nerăbdători să celebreze, după doi ani de pauză, Maifest.

Chiar dacă ediția din acest an a sărbătorii s-a desfășurat într-un cadru mai restrâns decât la alte ediții, elevii si profesorii secției germane au prezentat publicului un amplu program artistic prin care au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii și ai limbii germane.

Credit foto: Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău

”Ziua de 12 mai a adus pentru comunitatea germană a județului nostru și a școlii noastre, deopotrivă, multă emoție și veselie. Momentul artistic pregătit a transmis valori și tradiții germane, iar elevii secției germane au anunțat, prin dans și cântec, finalul primăverii și apropierea verii. Cântece, dansuri și poezii despre fumoasa primăvară au făcut ca timpul destinat evenimentului să treacă în zbor, presărând în urmă doar zâmbete calde de copii și bucurie autentică. Ne mândrim cu faptul că școala noastră este singura din județul Sălaj care oferă învățământ în limba germană, la nivel primar și gimnazial!

Credit foto: Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău

Identitatea și valorile comunității germane din județul nostru se păstrează astfel vii și sunt transmise mai departe în cel mai frumos mod posibil, prin glas sincer de copil. Felicitări tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice, pentru un eveniment de succes! Wir gratulieren alle Schüler und Eltern für dieses Ereigniss!”, a transmis profesorul Alexandra Modi, președinta Forumului Democrat German (FDG) Sălaj.

Spectacolul primăverii în interpretarea elevilor zălăuani a fost admirat și aplaudat de colegii lor, de cadrele didactice ale școlii, de părinți și de un grup de  elevi și profesori din Germania, Olanda și Spania, unitatea de învățământ, pe tot parcursul săptămânii, gazda proiectului educațional Eramsus+.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.