Maicutele de la Manastirea Bic il roaga pe primarul din Simleu sa o boteze cu numele de Maria pe fetita gasita vineri de calugarite

Maicuta stareta Marina de la manastirea Bic, cea care s-a implicat în rezolvarea cazului cu bebelusul abandonat vineri lânga un tomberon de gunoi de la manastire, ne-a facut o vizita la redactie. 

Ne-a multumit pentru reportajul publicat în editia de ieri a ziarului, în care maicutele îsi aratau grija fata de fetita de numai zece zile si dorinta puternica de a o putea creste la manastire, considerând ca micuta este “un înger trimis de Dumnezeu”.
Stareta manastirii ne-a spus si ca a fost la Protectia Copilului Salaj, pentru a încerca sa faca toate demersurile legale ca nou nascutul sa poata fi adoptat de manastire si crescut în centrul de îngrijire a copiiilor care functioneaza în manastirea de la Bic.
Cei de la Protectia Copilului spun însa ca încearca sa gaseasca o familie tânara proaspta casatorita care sa adopte copilul. A înteles maicuta Marina ca acestea sunt regulile, însa face din nou un apel catre cei care o pot sustine în încercarea de a obtine ca nou nascutul sa fie lasat în grija manastirii.
Maicuta stareta Marina, cu multa smerenie a tinut sa spuna ca în declaratia pe care a facut-o pentru reportajul din ziarul nostru nu a vrut decât sa sublinieze dorinta comunitatii manastirii de a pastra fetita acolo si de a o boteza Maria si nicidecum nu vor sa se întâmple altfel decât prevede legea în cazul în care parintii nu sunt de gasit.
Legea spune ca fetita trebuie botezata de primar, în cazul de fata de primarul din Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas. stop_coloana Maicutele doar si-ar dori mult ca primarul sa o boteze pe fetita Maria, pentru ca a fost gasita în postul Sfintei Maria. Si, daca este de acord, sa o boteze la Manastirea Bic, lasând la o parte detaliul ca primarul este de confesiune greco-catolica si manastirea este ortodoxa.
Am contactat-o ieri din nou pe Maria Cristea, purtatorul de cuvânt al IPJ Salaj, pentru a vedea daca s-a descoperit mama copilului. Maria Cristea ne-a transmis ca “politistii efectueaza cercetari în vederea identificarii mamei copilului si, în cauza, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru abandon de familie”.
Reamintim ca fetita de doar zece zile a fost abandonata vineri dupa amiaza de mama sa lânga un tomberon de gunoi din incincta Manastiri Bic din Simleu Silvaniei. Au salvat viata bebelusului maicutele de la Manastirea Bic, care l-au predat autoritatilor. Maicutele merg acum în fiecare zi la Spitalul din Simleu Silvaniei pentru a vedea starea copilului. Îsi doresc mult sa adopte fetita si sa o creasca în sânul manastirii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *