Mai putina birocratie pentru infiintarea unei firme

Din aceasta saptamana se aplica o serie de modificari legislative cu privire la infiintarea unei firme.

Astfel, in baza noii legi nu mai este nevoie de acordul vecinilor cand se infiinteaza o societate cu sediul social intr-un ansamblu rezidential cu destinatia de locuinte.

De asemenea, o persoană fizica sau o persoana juridica poate sa fie asociat unic la mai multe societati cu raspundere limitata, fara ca legea sa impuna un numar maxim. Pana acum, o persoana fizica sau o persoana juridica putea sa fie asociat unic intr-un singur SRL.

Dupa noile reglementari, este posibil ca o persoana fizica sau, dupa caz, o alta persoana juridica, inclusiv un SRL cu asociat unic, sa controleze, de una singura, mai multe societati.

Modificari au aparut si cu privire la sediul social al firmelor. Legea permite acum ca in aceeasi încapere sa aiba sediul social mai multe firme, fara ca legea sa impuna un numar maxim.

O alta noutate o reprezinta scutirea de obligația de a mai depune declarația privind beneficiarul real de catre persoanele juridice constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali.

In cazul acestora, Registrul ComerTului se va folosi, la completarea registrului beneficiarilor reali, de documentele pe care le primesc la inregistrare de la firme sau de documentele pe care le au deja, de la firmele deja infiintate. Nici declaratiile care ar fi trebuit depuse in curand, cand se implinea termenul de 12 luni de la intrarea in vigoare a noii legi de spalare a banilor, nu vor mai trebui depuse de catre persoanele juridice constituite doar din asociati persoane fizice, atunci cand acestia sunt singurii beneficiari reali.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *