octombrie 3, 2022

Mai multi militari români în misiuni si operatiuni în afara tarii in 2019

Aproximativ 2.000 (n.r. – 1902) de militari români vor participa anul viitor la misiuni si operatiuni în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în acest an.
„În CSAT am aprobat fortele si mijloacele care se trimit anul viitor, în 2019, în misiuni si operatiuni în afara teritoriului statului român. Astfel avem un numar de 1.902 militari români care vor participa la misiuni si operatii în afara teritoriului statului român, cu 127 mai mult decât în anul 2018, iar de la Ministerul Afacerilor Interne pentru misiunile UE, OSCE, NATO si ONU vom avea în afara 759 de militari si politisti în misiuni", a anuntat presedintele Klaus Iohannis, miercuri, la finalul sedintei CSAT.
Presedintele a adaugat ca tara noastra va participa în continuare cu forte si mijloace la operatiunea NATO din Afganistan – Resolute Support Mission si va mentine contributia nationala la asigurarea prezentei înaintate consolidate a NATO în cadrul grupului de lupta dislocat în Polonia, concomitent cu mentinerea participarii la operatiile aliatilor din teatrul de operatii din Balcanii de Vest.
„Ca un element de noutate pe care vreau sa îl mentionez, în anul 2019 România va participa cu un detasament de elicoptere militare la misiunea multidimensionala integrata ONU de stabilizare din Republica Mali, desfasurând operatii de evacuare medicala, transport de trupe si echipamente si de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în aceasta tara”, a mai precizat Iohannis.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.