Mai multe cursuri pentru someri

Somerii aflati in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj pot urma cursuri de formare ori de calificare profesionala, in mod gratuit. De aceste servicii gratuite pot beneficia atat somerii indemnizati cat si cei neindemnizati. Potrivit lui Mircea Pop, directorul executiv al AJOFM Salaj, in 2008 au fost organizate si incheiate 10 cursuri de agent paza si ordine (trei cursuri), lucrator in comert, bucatar, zidar, pietrar, tencuitor (la Jibou), constructor structuri monolite (la Camar), lucrator in cresterea animalelor (la Balan si Poiana Blenchii) si unul de lucrator in comert (in Jibou). La acestea s-au inscris 215 someri, dintre care 210 le-au absolvit, iar 61 au fost incadrati in munca in urma cursurilor. In prezent sunt in derulare patru cursuri, trei dintre ele fiind pentru meseria de agent paza si ordine si unul de operator introducere, validare si prelucrare date, 35 de salajeni fiind inscrisi la aceste cursuri.
Pentru anul 2009, directorul AJOFM Salaj isi propune sa organizeze 23 de cursuri, mai multe decat anul trecut, vizand meseriile de agent paza si ordine, lucrator in comert, lucrator in cultura plantelor, in cresterea animalelor, lucrator finisor pentru constructii, lucrator in structuri pentru constructii, curs de comunicare in limba engleza, bucatar, coafor, tinichigiu, operator introducere, validare si prelucrare date etc. ^Preconizam cuprinderea la cursuri de formare profesionala, calificare sau recalificare a circa 670 de persoane in acest an^, a adaugat Pop. La inceputul lunii februarie vor avea loc licitatiile pentru furnizorii de servicii de formare.
Dupa parcurgerea unui program de formare, cursantii primesc un certificat de absolvire, avizat de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, calificarea fiind inscrisa si in cartile de munca ale somerilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *