Doar 34 la suta dintre angajatii romani au fost informati ca vor lua prime de Pasti, comparativ cu 66 la suta anul trecut, in unele cazuri acestea urmand sa fie acordate sub forma unor tichete de masa sau tichete cadou, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Jobsinro.ro intre 24 si 30 martie.
Potrivit rezultatelor, 60 la suta dintre participanti au afirmat ca in 2010 nu vor lua prima de Pasti, sase la suta ca nu stiu si doar 34 la suta au raspuns afirmativ.
Dintre cei care au fost informati ca vor lua prima de Pasti, 58 la suta nu stiu sub ce forma va fi acordata aceasta, 26 la suta spun ca vor primi bani, noua la suta tichete cadou si sapte la suta tichete de masa.
„Avem o lipsa de transparenta majora in ceea ce priveste forma primei, criteriile de acordare si valoarea ei”, arata initiatorii sondajului.
De asemenea, 23 la suta dintre participantii la sondaj care au afirmat ca vor lua prima au afirmat ca nu stiu care va fi valoarea acesteia, 15 la suta, fata de 25 la suta in 2009, sustin ca aceasta va avea o valoare cuprinsa intre 100 si 200 de lei, noua la suta ca vor primi sub 100 de lei si doar sapte la suta peste 200 de lei.
Sondajul de opinie s-a desfasurat la nivel national, chestionarul fiind completat de 1.021 de vizitatori ai site-ului Jobsinro.ro.