septembrie 24, 2022

Mai mulți bani pentru creșterea copilului

Camera Deputaților a adoptat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de lege prin care cresc indemnizațiile pentru creșterea copilului, dar și eliminarea plafonului de 3.400 de lei pentru parinții care câștiga mai mult de atât. 

Principala modificare adusa legislației vizeaza eliminarea plafonului maxim de 3.400 lei pe luna al indemnizației pentru creșterea copilului, precum și acordarea indemnizației pe perioada pâna când copilul împlinește vârsta de doi ani, potrivit Mediafax. Mai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creșterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap. Calculul indemnizației se stabilește în cuantum de 85 la suta din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani și nu poate fi mai mica de 85 la suta din cuantumul salariului minim brut pe țara garantat în plata. De asemenea, în situația în care decide sa se întoarca în câmpul muncii, parintele va primi un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50 la suta din indemnizația minima stabilita – indemnizația minima este de 85 la suta din salariul minim brut pe țara garantat în plata.
Totodata, nivelul indemnizației lunare se majoreaza cu 85 la suta din cuantumul salariului minim brut pe țara garantat în plata pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.