Note intre 1,1 si 9,9
Organizarea titularizarii la nivel judetean pare sa fi fost in favoarea candidatilor salajeni din acest an, ale caror rezultate, afisate vineri seara, sunt mult peste cele obtinute de candidatii din anii anteriori, cand titularizarea se organiza la nivel national. Astfel, potrivit datelor primite de la inspectorul scolar Viorel Lungu, pragul minim de 7, necesar pentru a putea participa la repartizarea pe posturile titularizabile disponibile, a fost trecut de mai bine de jumatate dintre candidatii care au sustinut examen de titularizare de miercurea trecuta, adica de 450 dintre cei 801 care si-au predat lucrarile. Din cei 450, 79 au luat note peste 9. Note intre 5 si 7, care nu permit repartizarea pe un post de titular, insa dau posibilitatea obtinerii unei supliniri, au fost trecute in dreptul a 275 de candidati. Note sub 5 au obtinut doar 79.
Desi nu a fost consemnata nici o nota de 10, doua candidate au fost foarte aproape de nota maxima, obtinand fiecare 9,9. Este vorba despre Daniela Pop, din Zalau, candidata pentru un post de educatoare, si despre Florica Bodea, din Simleu, viitoare invatatoare. La polul opus sunt doi candidati de la educatie muziala, ce au obtinut note de 1,1, respectiv 2.
Miercuri si joi, repartizarea pe post
Candidatii care au obtinut minimum nota 7 vor participa, in zilele de 22 si 23 iulie, la repartizarea computerizata, in sedinte publice, pe cele 229 de posturi titularizabile disponibile in judet. Miercuri, 22 iulie, incepand cu ora 8,30, la Colegiul National „Silvania” Zalau va avea loc prima astfel de sedinta publica, in cadrul careia vor fi repartizati, in ordine, profesorii de biologie, geografie, istorie, filosofie, matematica, limbi straine, limba romana, profesorii documentaristi, cei de informatica si educatoarele. Joi, de la aceeasi ora si in aceeasi locatie, la repartizare urmeaza posturile de la palatul si cluburile copiilor, disciplinele tehnice, fizica -chimie, disciplinele teologice, arte, educatie fizica, invatamantul special si invatatorii.
Titularizare „made in” Salaj
La titularizarea din acest an, subiectele si baremele pentru concurs au fost elaborate de comisii formate din dascali salajeni de specialitate, in conditiile in care, pana acum, acestea erau elaborate de un serviciu special din cadrul Ministerului Educatiei. Aceleasi comisii, avand aceeasi componenta, au raspuns si de evaluarea lucrarilor (evaluare care se facea, pana acum, in centre universitare).