Mai bine de jumatate din elevi Salajului nu sunt nici de nota 5

Mai bine de jumatate  din elevi Salajului nu sunt nici de nota 5

La matematica e dezastru, nu promoveaza nici 30 la suta

rn

In judetul nostru au participat la simularea evaluarii nationale 1.938 de elevi. Procentul notelor peste 5 a fost de 48,65 la suta, asta in timp ce procentul inregistrat la nivel national a fost de 47 la suta. Cum s-ar zice, Salajul a trecut cu 1,65 peste media pe tara. Anul acesta. “n anul scolar 2016-2017, procentul a fost de 51,13 la suta in judetul Salaj si de 51,47 pe tara. Asta demonstreaza ca atat in Salaj, cat si la nivel national procentul elevilor cu media peste 5 a fost cu cel putin 3-4 puncte mai mare in anul scolar trecut decat acum. “n loc sa se observe o crestere a promovabilitatii, fie chiar si in simularea evaluarii nationale, ne este dat sa vedem o scadere. De fapt nu-i altceva decat drumul pe care merge invatamantul romanesc. Un drum in panta, care nu stim unde se va opri, cu prea multi profesori necalificati si cu ministri semianalfabeti.
Din punct de vedere al rezultatelor obtinute pe discipline de invatamant, la limba romana procentul de promovabilitate a fost anul acesta de 60,18 la suta, iar anul trecut de 63,17 la suta. La matematica s-a obtinut anul acesta un procent de promovabilitate de doar 29,54 la suta, fata de 37,44 la suta anul trecut.
Anul acesta s-au inregistrat la evaluarea nationala patru note le 10 la limba si literatura romana si patru note de 10 la matematica.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *