Magistrații sălăjeni au decis: Nu mai protestează

Magistrații de la Tribunalul Sălaj au decis, în unanimitate, să nu mai reia protestele demarate în luna decembrie 2023 și suspendate temporar în 15 ianuarie 2024.

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Sălaj s-a întrunit, la finele săptămânii trecute, pentru a reanaliza situaţia privitoare la forma de protest.

“Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Sălaj, astfel constituită, prin Hotărârea nr.3, adoptată în unanimitate, a decis încetarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 5 din data de 11 decembrie 2023”, au anunțat reprezentanții instituției.

Magistrații sălăjeni au declanșat protestele în semn de solidaritate cu grefierii, aceștia din urmă fiind nemulțumiți de modificările legislative anunțate de guvernanți la finele anului trecut și de faptul că nu s-au alocat fondurile băneşti necesare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin actele administrative emise în anul 2023 şi a drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti executorii, aferente tranşei scadente în anul 2023.

La scurt timp după protestele personalului auxiliar din instanțe, magistrații au anunțat că se solidarizează cu acțiunile, astfel că la judecătorii și la tribunal s-au soluționat doar cauzele urgente. La jumătatea lunii ianuarie, magistrații sălăjeni au decis suspendarea formei de protest până la data de 9 februarie. În cadrul noii Adunări Generale, s-a decis încetarea protestelor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *