Magistrații sălăjeni au încetat protestele

“La Judecătoria Zalău se suspendă protestul, urmând să se judece cauzele aflate pe rol”. Este anunțul făcut, miercuri, de reprezentanții instanței, după seria protestelor declanșate încă din prima jumătate a lunii decembrie a anului trecut. Decizia de a suspenda protestele s-a luat cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Zalău, întrunită în data de 16 ianuarie în vederea reanalizării situaţiei în ceea ce priveşte protestul adoptat, cel mai recent, tot prin prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor, în data de 8 ianuarie.

Magistrații au decis acum suspendarea formei de protest, cu consecinţa reluării activităţii începând cu data de 17 ianuarie şi până la data de 9 februarie 2024, inclusiv, când se va desfăşura o nouă adunare generală şi se va reanaliza situaţia.

Judecătorii anunță însă că susțin în continuare protestul desfăşurat de către personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Judecătoriei Zalău, protest declanşat în baza Hotărârii Adunării generale extraordinare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, cu condiţia neafectării bunei desfăşurări a şedinţelor de judecată.

Cu o zi înainte, judecătorii din cadrul Tribunalului Sălaj au anunțat că au hotărât suspendarea formei de protest, in perioada 16 ianuarie – 9 februarie.

Magistrații Judecătoriei Șimleu Silvaniei au decis să renunțe la proteste și să reia judecarea cauzelor aflate pe rol încă din data de 8 ianuarie, urmând ca în 9 februarie să reanalizeze situația.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *