octombrie 4, 2022

Maghiarii vin cu propuneri pentru relansare economica

Senatorul salajean Fekete Andras sustine ca UDMR va propune in sesiunea parlamentara de toamna un set de masuri economice.
UDMR isi propune ca in noua sesiune parlamentara, ce debuteaza luni, sa ia masuri pentru relansarea economica, maghiarii urmand a prezenta colegilor din coalitia de guvernare propunerile unor specialisti in domeniul economic gandite in vacanta parlamentara. Liderul grupului UDMR din Senat, senatorul Fekete Andras, spune ca „principala problema e legata de anumite chestiuni privind relansarea economica”, pentru care maghiarii vor prezenta in septembrie cateva proiecte ale partidului. „Mai mult ca sigur vom avea o sedinta reunita a grupurilor noastre unde vom finaliza ceea ce am gandit in aceasta perioada. In rest, sa vedem cu legile privind alegerile locale si parlamentare, totusi, la ce numitor comun vom ajunge, dar important este sa vedem niste masuri economice ca sa mai miscam lucrurile in zona economica – diferite aspecte de sprijin pentru firme – dar detalii vom da in septembrie, dupa intalnirea grupurilor parlamentare”, a declarat parlamentarul salajean, citat de Agentia Romana de Presa. Senatorul UDMR a precizat ca specialisti in domeniul economic din cadrul formatiunii politice au lucrat in aceasta vacanta parlamentara la cateva propuneri, dar ca se asteapta si propunerile partenerilor de guvernare. Potrivit acestuia, in noua sesiune parlamentara coalitia de guvernamant nu va abandona nici legea privind minoritatile, continuarea reformelor in domeniul sanatatii, reforma administrativa, „nu in sensul celor opt judete, ci in alt sens” si descentralizarea. „Din @90 incoace suntem adeptii descentralizarii reale, adica aducerea deciziei cat mai aproape de cetatean, in toate domeniile”, a conchis Fekete Andras.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.