septembrie 28, 2022

Lupta anticorupție se face de ras

Niște hoți de rând, mai mult găinari, care au spart casa unei bătrâne și au furat 500 de lei s-au ales cu trei ani și șase luni de închisoare cu executare. E firesc, e normal ca hoția să fie pedepsită. Nu e firesc, însă, și nu e normal ca niște evazioniști și corupți până în măduva oaselor din așa-zisul megadosar Microsoft să primească pedepse mai mult simbolice pentru zecile sau chiar sutele de milioane de euro cu care au prejudiciat statul român, adică între doi și patru ani de închisoare, unele pedepse chiar cu suspendare. Pe parcursul cercetărilor, sumele s-au tot micșorat, ajungându-se într-un final la o recuperare de 9 milioane de euro. Asta în contextul în care procurorii DNA spuneau la începutul anchetei că era vorba de sute de milioane de euro. Observăm, așadar, că între procurori și judecători e o distanță ca de la cer la pământ. Dar justiția este independentă, stop_coloana până la urmă, reprezentată de judecători. De acei judecători care o condamnă pe o profesoară universitară la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare pentru 1.000 de lei luați de la studenții cărora le-a redactat lucrările de licență și la doi ani de închisoare pe Dorin Cocoș, care numai procurorii știu câte milioane de euro a ascuns.

Lumea crede totuși că lupta împotriva corupției va da odată și odată rezultate. La ora actuală pare mai degrabă un joc de-a speriatul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.