Lupii au macelarit 204 animale in atacul de la Horoatu Crasnei

Satenii din Horoatu-Crasnei nu au avut parte de un Paste linistit. O haita de lupi a dat atacul la o stana de oi din localitate chiar in Vinerea Mare, cu doua zile inainte de Pasti. Au facut un macel care i-a ingrozit pe localnici, iar satenii stau de atunci cu frica-n san. 

rn

Haita de lupi a atacat stana de oi a lui Domokos Ballas, din Horoatu Crasnei, si au omorat 90 de oi si 114 miei, din efectivul de 600 de animale ale gospodarului. Lupii au macelarit practic exact o treime din turma.
"Barbatul si-a mutat imediat stana, fiindu-i frica de haita de lupi. Are peste 600 de oi, dar paguba oricum este mare", ne spune Florian Sur, primarul comunei Horoatu Crasnei.
Ieri, a treia zi de Pasti, la Primaria Horoatu Crasnei s-a intrunit o comisie pentru a vedea care sunt masurile ce se impun dupa atacul lupilor. La comisie, conform primarului, au participat reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare (DSVSA), ai Garzii Nationale de Mediu, ai Directiei Silvice, dar si ai Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Salaj.
"Cei de la DSV au facut analize de la animale, pentru a vedea daca sunt contaminate. Asteptam evaluarea lor si expertiza", ne mai spune primarul Florian Sur.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *