septembrie 28, 2022

Luni va fi ultima zi in care se poate depune declaratia unica la Fisc

Specialistii in domeniul finantelor îi anunta pe contribuabili ca declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice se depune pâna la data de 16 iulie, adica luni. 

rn

Aceasta declaratie trebuie depusa de persoanele fizice care au obligatia declararii veniturilor realizate din România sau/si din strainatate în anul 2017, de cei care trebuie sa declare impozitul pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018.
Formularul se depune si pentru declararea venitului estimat pentru încadrarea ca platitor de contributii sociale (CAS si/sau CASS) si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.
Contribuabilii care depun Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta, beneficiaza de o bonificatie de 5% din impozitul pe venit net anual si contributiile CAS si CASS platite integral pâna la data de 15 martie 2019.
Contribuabilii care achita integral, cu anticipatie pâna la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 si contributiile aferente CAS si CASS, beneficiaza de o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat si contributiile aferente, au anuntat reprezentantii Administratiei Judetene a Finantelor Publice Salaj.
Declaratia se poate depune, împreuna cu anexele completate, daca este cazul, prin mai multe metode.
Declaratia poate fi depusa în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire.
O metoda mai simpla este prin intermediul serviciului „Spatiul Privat Virtual” (SPV) sau pe site-ul www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.
Finantistii salajeni precizeaza ca persoanele care încep o activitate în cursul anului fiscal si cei care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pâna la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice, depun declaratia în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. Declaratia unica poate fi descarcata de pe portalul www.anaf.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.