Luni, primele rezultate la BAC

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației.

Notele la fiecare materie de examen, precum și media probelor, vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul fiecărei unități de învățământ în care s-a susținut examen de Bacalaureat.

La fel ca în anii precedenți, numele elevilor vor fi anonimizate. Fiecare absolvent care a susținut examenul a primit un cod individual care înlocuiește numele și prenumele, fiind distribuit pe bază de semnătură de primire la prima probă susținută.

Tot luni, între 12.00 și 18.00, se pot depune contestații, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz”, prevede Ordinul 5151/2021.

Rezultatele finale ale sesiunii de vară 2022 a examenului de Bacalaureat, după contestații, vor fi anunțate pe data de 1 iulie. 

Candidații care nu promovează examenul de Bacalaureat 2022 în sesiunea de vară se pot înscrie în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2022, când probele scrise vor fi susținute înaintea celor orale. Înscrierile pentru sesiunea de toamnă se vor face în perioada 18-25 iulie 2022. Probele scrise vor avea loc între 16 și 19 august 2022, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august 2022.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.