Luni, nou record pentru ROBOR

3
325

Ratele la bănci pentru creditele în Lei vor continua să crească și în următoarea perioadă, din cauză că ROBOR la trei luni a crescut, luni, 16 mai, la 5,52%, faţă de 5,50%, nivelul din şedinţa precedentă. Analiștii economici spun că este cea mai ridicată valoare a ROBOR din 7 martie 2013 şi până acum.

ROBOR la şase luni a crescut la 5,71%, faţă de 5,65%, nivelul din şedinţa precedentă, şi a atins cea mai mare valoare din 11 martie 2013 până acum. La începutul anului 2022, ROBOR la 3 luni se afla la 3,02%, iar ROBOR la 6 luni era la 3,14%.

ROBOR este rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Indicele se stabileşte zilnic de Banca Națională a României, ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.