Luni începe administrarea vaccinului Moderna

1
340

De luni, 1 februarie, începe și în România administrarea vaccinului anti-COVID produs de Moderna, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea. Pentru imunizarea cu acest tip de vaccin, rapelul se face la 28 de zile, față de 21 de zile cât e rapelul pentru cel produs de Pfizer.

De joi, 28 ianuarie, se aplică procedura de reprogramare a persoanelor din etapa a doua, cauzată de numărul redus de doze de vaccin disponibile. Autoritățile au dat asigurări că pe lista celor reprogramați figurează doar lucrători din domenii esențiale, nu și persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici sau persoane din centrele de asistență socială. Celor reprogramați le va fi administrat vaccinul Moderna.

„Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, afirmă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Autoritățile spun că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare.

„Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată”, explică aceeași sursă.

1 COMENTARIU

  1. Autoritățile mint, pt cei peste 65 de ani nu au fost doze din start, ce reprogramare ? Procentul celor peste 65 de ani vaccinați în etapa 2 nu este 75 % cum trâmbițeaza guvernanții. Nu, procentul are o singură cifră. În Sălaj nu mai există acum în ianuarie locuri pt cei peste 65 de ani, nici în februarie, nici în martie, în aprilie nu se știe ce va fi. Dozele au fost distribuite pe pile, medicii trebuie anchetați așa cum a și anunțat ministrul sănătății!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.