Luna viitoare începe Evaluarea Națională la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

La scurt timp după vacanța de Paști, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține Evaluarea Națională. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, primii testați vor fi elevii claselor a II-a, pentru care Evaluarea Națională debutează în 13 mai, cu proba la Limba română – scris. În aceeași zi e programată și proba la Limba maternă – scris. Evaluarea Națională continuă în 14 mai – Limba română – citit, 15 mai – Limba maternă – citit, 16 mai – Matematică și Științe ale naturii, iar în 17 mai elevii vor susține proba la Limba română – scris – citit pentru minoritățile naționale.

Elevii claselor a IV-a susțin, în 21 mai, proba la Limba Română, în 22 mai e programată proba la Matematică, iar în 23 mai, proba la Limba maternă.

La clasa a VI-a, Evaluarea Națională debutează în 28 mai – Limbă și comunicare și continuă, în 29 mai, cu proba la Matematică și Științe ale naturii.

În anul școlar precedent, elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu au susținut Evaluarea Națională din cauza grevei profesorilor.

Pentru absolvenții claselor a VIII-a, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 25 iunie – 3 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *