Luna viitoare încep înscrierile la Titularizare. În Sălaj, un dascăl din 5 este suplinitor

Dascălii care doresc să lucreze în învățământ cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, începând din anul școlar viitor, se pot înscrie la examenul de Titularizare în perioada 8 – 17 mai. Conform calendarului, proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice va avea loc în 17 iulie. Probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă se vor desfășura în perioada 29 mai – 28 iunie.

Pentru acest an, Ministerul Educației și-a propus toleranță zero, astfel că profesorii care copiază sau încearcă să copieze la proba scrisă de la Titularizare vor fi pedepsiți mai drastic. Cei care sunt prinși nu vor mai putea să încheie contract cu unitățile de învățământ.

În momentul de față, la nivelul județului Sălaj sunt 2.119 cadre didactice angajate pe perioadă nedeterminată și 589 de suplinitori.

La examenul de Titularizare de anul trecut, 46,98% dintre candidați au reușit să obțină nota de promovare, adică minim 7. Din cei 415 candidați, 2 au avut lucrările anulate în Centrele de Evaluare din țară. Au rămas 413 candidați, din care doar 195 au obținut note între 7 și 9.90.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină măcar nota 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *