noiembrie 27, 2022

Luna Padurii imbogateste Mesesul cu 1.000 de goruni

Ca in fiecare an, perioada 15 martie-15 aprilie este desemnata “Luna Padurii”. Este un bun prilej de constientizare a populatiei privind binefacerile padurii, de incepere a lucrarilor de regenerare specifice acestei perioade. Cu aceasta ocazie, vineri, 3 aprilie, 50 de elevi de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalau, au plantat 1.000 de puieti de gorun pe o suprafata de 20 de ari, pe Meses. Terenul, aflat la 10 km de Zalau, mai exact la kilometrul 1,5 pe drumul 108R (spre comuna Treznea), apartine Primariei Zalau si este administrat de Ocolul Silvic “Stejarul”. Fiind teren administrativ, acum va fi transformat in padure.
Actiunea s-a desfasurat in cadrul proiectului “Pasi in sprijinul naturii”, care a demarat in decembrie 2008, la initiativa unor elevi si profesori de la Colegiul Tehnic “API”. Acestora li s-au adaugat, ca parteneri in cadrul proiectului, Lions Club Porolissum Zalau – responsabil de achizitionarea puietilor si Agentia pentru Protectia Mediului. Impreuna cu elevii, au plantat puieti de gorun si membri ai Lions Club, reprezentanti ai APM Salaj – printre care si directorul executiv al institutiei, Aurica Grec, reprezentanti ai Directiei Silvice si Ocolului Silvic “Stejarul”.
Potrivit Simonei Trif de la Lions Club Porolissum Zalau, acest proiect este destul de mare si in fiecare luna se organizeaza cate o actiune. Aceasta a fost singura actiune de plantare de puieti din cadrul proiectului. In data de 22 aprilie – Ziua Pamantului – va avea loc o campanie de informare si constientizare a responsabilitatii civice in protectia mediului, dar si un concurs de cunostinte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *