octombrie 4, 2022

Ludovic Orban și Adrian Oros au lansat oficial Forța Dreptei Sălaj

Forța Dreptei Sălaj

Sorin Pop este președintele partidului

Forța Dreptei – Filiala Sălaj este noua formațiune politică din Țara Silvaniei lansată oficial duminică, 7 august, în sala de conferințe de la hotelul Griff din Zalău.

Liderul județean al noului actor politic de pe scena sălăjeană este Sorin Alin Pop, având alături în Biroul de conducere un secretar – pe juristul Ioan Fărcaș, și 11 membri: Florin Pușcaș – profesor, Mihai Oprea – inginer, Bogdan Erascu – medic stomatolog, Vasile Floruț – economist, Tiberiu Nicoda – psiholog, Norbert Pusok – inginer grafician, Bogdan Simea – jurist, Ionuț Sabou – inginer, Ionel Pușcaș – tehnician și Dănuț Titas – jurist.

La eveniment a fost prezent Ludovic Orban, fostul președinte PNL și actual președinte al partidului Forța Dreptei, alături de fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros care acum conduce Forța Dreptei Cluj, deputatul Antonel Tănase – președintele Forța Dreptei București, deputatul Augustin Șovăială – președinte Forța Dreptei Sibiu, deputatul Cristian Opriș, liderul organizației de tineret a noii formațiuni, dar și președinții filialelor Sector 6 București, Satu-Mare, Maramureș și Timiș.

Forța Dreptei este un partid lansat oficial în luna februarie a acestui an, care se angajează să îi reprezinte pe toţi acei peste 6 milioane şi jumătate dintre români care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, iar doctrina noului partid se bazează pe un liberalism conservator. Ludovic Orban l-a comparat cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa, cu “multe similarităţi cu creştin-democraţii germani”: ”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”.

Familiarizat cu Sălajul de pe vremea când era lider PNL, Ludovic Orban a spus în cadrul întâlnirii de la Zalău că îi așteaptă în Forța Dreptei pe toți liberalii de caracter pentru că fiecare comunitate din județ poate fi condusă de oameni serioși din Forța Dreptei.

”Am pornit pe un drum care nu este un drum drept, de câmpie, ci este o acensiune într-o pantă destul de ridicată, cu foarte multe obstacole. Mai sunt unii care ne aruncă bolovani din vârf să ne împiedice ascensiunea și mai este câte unul care încearcă să urce cu noi și îl pierzi din drum. Întrebarea de la care pornim este una simplă: suntem mulțumiți de cum este condusă România astăzi? Dacă răspunsul este Nu, și vă spun că sondajele reale arată că peste 75 la sută din populație nu este mulțumită. România este condusă prost, de oameni proțăpiți în funcții publice fără să aibă pregătirea profesională necesară, experiența necesară, moralitatea necesară și, mai ales, fără viziunea necesară să ducă România într-o direcție corectă. Aproape 80 la sută dintre români consideră că România nu merge într-o direcție corectă. Și atunci, ce facem? Contemplăm pasivi această stare de lucru, ne uităm cum oameni cârpesc soluții care nu au cap și coadă, acceptăm ca România să fie prizoniera unei mezalianțe făcută împotriva naturii pentru a sufoca și anula libertatea oamenilor? Răspunsul este simplu. Sunt de 32 de ani în viața publică și nu am niciun motiv să îmi fie rușine de ceea ce am făcut. De fiecare dată am fost de partea bună a baricadei. Trebuie să ne dezvoltăm, să atragem de partea noastră oameni serioși, oameni gospodari, oameni de caracter, oameni care să poată să gândească proiecte pentru comunitatea locală și să reușim să ne batem pentru primul loc în fiecare comunitate locală. Oricât de dificil vi s-ar părea, anul ăsta va fi greu, dar de anul viitor ne bază pe vâsle și va fi ușor. Sălajul pentru mine este un județ pe care-l cunosc foarte bine. PSD este un partid relativ puternic în comunități, iar PNL deține acum poziția de milițian șef, dar eu sunt optimist”, a declarat Ludovic Orban la Zalău.

6 thoughts on “Ludovic Orban și Adrian Oros au lansat oficial Forța Dreptei Sălaj

  1. Au uitat sa angajeze un psihiatru! Dar nu-i târziu! Sa speram ca va avea soarta PNȚCD-ului aceasta formațiune politica!

    1. Pentru âștia care comentați aiurea, vă invităm să urmăriți cu atenție succesul primului partid din România care v-a schimba lucrurile în bine!

  2. În curând devine mic copil pe lângă PARTIDUL PENSIONARILOR UNIȚI (PPU)- care de curând a fost înscris în Registrul Partidelor Politice .

  3. In vremea când tu Orbán erai prim-ministru poporul o ducea mai bine ? Nici vorba! Ai uitat când te agitai alături de pnlistii tai și strigai : “ Cine-i generalul….” Te-ai dezis de ei și acum ii bârfești ! Nu-i frumos! Toți sunteți o apa și un pământ și nu meritați votul nimănui !!!

  4. Ași adera ,.unci și crede într o formațiune politica care nu își pune candidați eligibili sau dornici de ascensiune în biroul de conducere .
    Aceștia ar trebui sa fie afara între electori și nicidecum în prezidiu și birouri.
    Abordare totalmente greșită iar electoratul sanctioneaza

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.