Ludovic Orban: "Pensionarii sa aiba incredere ca vom creste pensiile"

Premierul Ludovic Orban a transmis pensionarilor sa aiba incredere ca guvernul va creste pensiile.

rn

"Vom creste cu siguranta pensiile, dar in mod realist, avand garantiile de sustenabilitate", spune premierul Ludovic Orban. "Putem sa facem ca PSD, sa ne facem ca marim si sa crestem de fapt inflatia, a comentat Ludovic Orban. Erodeaza toata puterea de cumparare, in special pentru persoanele cu venituri mici si raportam ca v-am marit pe hartie, dar, de fapt, cand stai si te uiti ce poti sa cumperi cu banii respectivi, poti sa cumperi mai putin decat cumparai inainte de asa-zisa crestere a pensiilor", a explicat Ludovic Orban, luni seara, la Digi 24.

rn

"Pensionarii sa aiba incredere ca vom creste pensiile, cu cat ne va permite economia, si ca va exista aceasta crestere de pensie si o sa incercam sa facem o crestere de pensie care sa duca la imbunatatirea nivelului de viata", este mesajul pe care il transmite Ludovic Orban. "Anuntul va fi facut cand o sa avem informatii pe care putem sa ne bazam in mod adevarat", a adaugat premierul.
"Acum, eu va spun sincer, cresterea cu 40% ar fi fost foarte dificila si in conditii de normalitate economica. Ceea ce este fara un fundament economic solid e foarte greu de pus in practica. (….) Aici este, cum sa zic, o nuca fierbinte, care a fost pregatita din timp de PSD, pentru cazul in care ei pierd puterea sa aiba cu ce sa recupereze capital electoral", a declarat Ludovic Orban.

rn

"Obiectivul nostru este sa crestem pensiile cu cat putem, in mod real. Lucrul asta nu pot sa-l spun acum, cu cat putem in mod real. O sa-l constatam dupa primele sase luni, in raportul semestrial pe care il facem privind starea economiei, tinand cont de prognoze. Si prognozele nu numai din Romania, ca trebuie sa tinem cont si de prognozele de evolutie economica in Europa si prognozele de evolutie ale tuturor partenerilor. Pentru ca degeaba maresti pensiile, daca dupa aia nu poti sa le platesti", a explicat premierul.

rn

"Vom creste pensiile, cu siguranta, dar vom creste realist, pe baza realitatilor economice si avand garantia sustenabilitatii pe termen lung a platii pensiilor. Nu poti sa-ti bati joc. Impactul pe 2021 este de aproximativ 52 de miliarde de lei, adica 10 miliarde de euro, iar impactul pe 2022 este estimat la 83-84 de miliarde de lei. Cu atat cresc cheltuielile bugetului de pensii si implicit ale bugetului de taxe. Ce nu ai venituri la bugetul de pensii, trebuie sa subventionezi din bugetul de stat. Noi avem investitii anul acesta 52 de miliarde", a aratat, spre comparatie, seful executivului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *