Ludovic Orban mizează pe sprijinul PNL Sălaj la alegerile din toamnă

Deși congresul PNL 2021, unde membrii vor alege noul lider, nu are încă o dată stabilită, se pare că lupta pentru putere în partid a început deja. Ludovic Orban, actualul președinte al partidului, a anunțat public în câteva rânduri că își dorește un nou mandat la șefia PNL. Astfel că, weekendul trecut, acesta a făcut o vizită de lucru în Sălaj, alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, însoțiți fiind de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. Oficialii au fost prezenți la Nădășelu, pe șantierul Autostrăzii Transilvania, pentru a verifica stadiul lucrărilor, apoi au efectuat o vizită fulger la Spitalul de Pneumologie din Zalău, mai exact Secția de Boli Infecțioase, reabilitată și modernizată între 2018-2020, cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI). Bineînțeles că Ludovic Orban a luat pulsul formațiunii PNL din Sălaj, întâlnindu-se cu primarii liberali, pentru discuții.

La finalul vizitei de lucru, oficialii au susținut o conferință de presă, la Consiliul Județean Sălaj. Și, după ultimele zvonuri apărute în presă potrivit cărora anumite formațiuni județene PNL nu l-ar mai susține pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la șefia partidului, ci pe actualul premier Forin Cîțu, reporterul Graiul Sălajului a fost curios să afle dacă liderul principalului partid de la putere mizează pe cei din PNL Sălaj pentru susținerea candidaturii sale la alegerile din toamnă.

“Eu întotdeauna mi-am făcut campanie trecând, să spunem, peste susținerile la nivelul deciziilor luate de organizațiile județene, mi-am făcut campanie individual. La orice congres, practic sunt delegați, care vin și-și exercită dreptul de vot, și este dreptul fiecăruia de a susține pe cine alege. În fiecare campanie, fiecare membru PNL a fost important, fie că a fost județean, parlamentar sau membru simplu care participă la decizie. Sigur că am o relație de colaborare extrem de bună cu președintele filialei PNL Sălaj, care este și vicepreședintele Partidului Național Liberal pe regiunea de Nord-Vest, un om foarte important în conducerea partidului, și în guvernare, și care este, în continuare, un colaborator apropiat, chiar dacă eu nu mai sunt prim-ministru, și domnul Bode nu mai este ministrul Transporturilor…Este în continuare ministrul Afacerilor Interne și reprezintă Partidul Național Liberal în actul de guvernare. Am avut această colaborare și mă bazez pe această colaborare în continuare”, a răspuns președintele Camerei Deputaților.

Așadar, liberalii dezbat intens în această perioadă organizarea congresului ordinar al partidului, în cadrul căruia va fi ales noul președinte. Ludovic Orban dorește să își reconfirme poziția de lider prin candidatura pentru un nou mandat, iar premierul Cîțu și contestatarii actualului președinte al PNL consolidează o alternativă demnă de luat în seamă la viitoarele alegeri din cadrul partidului.

3 thoughts on “Ludovic Orban mizează pe sprijinul PNL Sălaj la alegerile din toamnă

  1. In Salaj sunt pensionari care au in singe politica P N L -ului !!! dar ! daca sunt adevarati politicieni sau mai bine zis penelisti ! se vor gindi bine cine sa conduca P N L-ul. Pensionari ! penelisti sa fiti pe faza ! Jos peneleul!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.