Ludovic Orban, Lucian Bode și Adrian Oros, vizită de lucru în Sălaj

0
597

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au făcut sâmbătă, 15 mai, o vizită de lucru în județul Sălaj, însoțiți fiind de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu. În prima parte a zilei, oficialii au fost prezenți pe șantierul Autostrăzii Transilvania, în zona Nădășelu, unde s-au întâlnit cu reprezentanții antreprenorului UMB, cel care are în construcție tronsoanele Nădășelu-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului.

„Am văzut o mobilizare exemplară pe șantier și sunt absolut convins că menținând acest ritm, constructorul va reuși să dea în trafic cei 43 de km de autostradă mult mai repede decât termenul prevăzut în contract – ianuarie 2024. Ar fi o veste extraordinară pentru noi, sălăjenii, și ar însemna că peste doi ani, de la Poarta Sălajului până la București, vom circula pe autostradă, excepție făcând tronsonul de pe Valea Oltului”, a declarat Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, care a apreciat mobilizarea exemplară a constructorului și s-a arătat optimist în privința termenului de finalizare a lucrării.

Delegația a vizitat apoi Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău, pavilion reabilitat și modernizat în perioada 2018-2020 cu finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI).

„Le-am mulțumit cadrelor medicale din această secție COVID, unde, în perioada de vârf s-au înregistrat 140 de externări pe lună. Zalăul a fost, de altfel, primul municipiu reședință de județ care a fost carantinat. Deși presiunea pe sistemul medical a fost uriașă în pandemie, corpul medical a făcut față cu brio și a reușit să salveze vieți”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Heliport pe Spitalului Județean de Urgență Zalău

În cadrul conferinței de presă pe care au susținut-o, președintele Csoniliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a vorbit despre două proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sănătate din județ: reabilitarea și extinderea Secției Psihiatrie, dar și amenajarea unui heliport pe corpul B al Spitalului Județean.

„Ne dorim, de asemenea, să investim în infrastructura rutieră. De altfel, în acest an avem deschise nu mai puțin de 14 șantiere în întreg județul. Le cerem tuturor constructorilor responsabilitate și organizare cât mai bună a șantierelor. Suntem convinși că 2021 va fi un an în care realizările vor fi pe măsura dorințelor noastre și a exigențelor alegătorilor”, a afirmat Dinu Iancu-Sălăjanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.